blablablog

of facts and craps, news and views

So nak dijadikan kisah, tadi aku dengan secara gatalnya tanya lah kawan aku yg kerja as one of the 'orang belakang tabir' secara indirectly untuk Anugerah Juara Lagu yg lepas,


"Masa u kerja tu, u ada tak nampak benda alah putih tu? Hehe"

Dan secara girangnya (tp lepas tu dia ngaku yg dia pun takut gak), kawan aku pun cakap.

"Tak nampak. Tapi ada tengok email tu. Ala tempat tu mmg keras. Dah banyak case dah"

Dan secara gatalnya lagi, aku telah membunuh kucing itu. (curiosity kills the cat?) dan korek dan korek lagi.

Well apparently, benda ni dah lama berlaku.
Masa AJL yg lepas-lepas pun dah ada.
Even masa AF final pun dah ada.

So ni aku compile sikit la ape yg kawan aku tu ckp, and die ckp Exec Producer dia yg bgtau pasal benda benda ni. orang lama kan.

1. Pasal case AJL24 yg gambar kantoi tu, konfirm bukan dancer FT sbb kawan aku ckp, scaffolding utk dancer FT hanya yg tengah, whilst yg kanan and kiri mmg tutup dan takde orang guna. Dan apparently benda alah tu berdiri dkat scaffolding yg kanan. So, yeah.

2. Masa rehearsal for AJL21, Ramli MS (as the music director) nak start lead the orchestra with his stick, then suddenly stick tu takde. Padahal dia letak kat sebelah note music tu. So lepas maki maki secukup rasa, he settled for a new stick. Then after few songs, dia jumpa balik stick tu kat tengah2 buku. Guess page tu untuk lagu ape? Misha Omar's Ku Seru. :D

3. Ada one AJL ni, (kawan aku tak sure AJL berapa), night before the event itself, crew2 ni lepak kat dlm hall lepas rehearsal semua. And one of them perasan ada budak kecik jalan-jalan kat area red carpet. Padahal red carpet masa tu mmg tutup, dan tak bole orang lalu. Plus, siapa plak bawak anak malam malam cenggitu rayau rayau sorang sorang kan?

4. Yg ni plak masa final AF last year. Masa rehearsal the day before final tu, all the seats dkat dalam stadium was covered with kain hitam. Then suddenly one of the crew yg ada ability to see those things, terkejut sbb tiba tiba seat atas skali dekat aras 4, penuh. Then baru dia tau yg memenuhkan seat seat itu adalah 'mereka'. Siap tepuk-tepuk tangan ok.

5. And case baju artis yg kena 'sorok' tu dah benda biasa. Stok yang bila cari, takda tapi later baju baju tu ada balik. Misha Omar selalu kena yg ni :p

Hoh rupenye keras Stadium Putra ni. Well ni baru sikit yg aku dapat korek.
Kesohehan dia pun jgnla pecaya 100% yek, as ni cerita atas cerita.
Tp kira ok la utk korang punya free-reading kan :)

So sapa sapa ada tambahan pasal Stadium Putra ni, bgtau la.
Thru comment or email. dapat meriahkan sikit posting ni

Renung-renungkannnnn :p

2 comments:

dayyum~@!

Gile angker..
No wonder masa tgk AJL especially bab dancer FT hanging tuhari rasa laen macham je yg belah kanan tuh..

Peh!
Anyho, email apa tu? Bleh tolong re-publish tak lam blog you?

email apa?

Related Posts with Thumbnails

Followers

About The Blabber

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
he's just another joe you happen to meet on the streets, in your bio class, in the elevator of your apartment. you know him, and soon will forget where did u meet him. he's insignificant like that :)
There was an error in this gadget

Recent Comments

ShoutBox


ShoutMix chat widget

Blog Archive